1 min

Het einde is nabij voor de BAS Group waar Dixons, iCentre en Mycom onder vallen, de winkelketens hadden het al tijden moeilijk maar nu is er ook uitstel van betaling aangevraagd. De winkelketens zijn niet meer in staat de rekeningen te betalen. De curator gaat nu kijken of er mogelijkheden zijn voor een doorstart.

Afgelopen zaterdag kwam het bedrijf met een verklaring naar buiten dat het uitstel van betaling heeft moeten aanvragen. Wel blijven de winkels voorlopig gewoon open, de curator gaat nu aan de slag om te kijken of er een doorstart kan plaatsvinden en in welke vorm.

Bij de BAS Group werken in totaal 1200 werknemers die nu allemaal moeten vrezen voor hun baan. Als er al sprake is van een doorstart dan geldt dat ongetwijfeld niet voor alle winkels en voor alle werknemers. De kans is dus groot dat er op korte termijn ontslagen gaan vallen.

De BAS Group is eigenaar van Dixons, iCentre en Mycom, iCentre ging in het verleden al eerder failliet maar werd toen overgenomen door de BAS Group. In maart van dit jaar werd de oprichter van de BAS Group, Steven Bakker, naar buiten gewerkt en verkocht hij zijn aandelen aan de overige aandeelhouders. De banken, ING en ABN Amro, pakte toen een meerderheidsbelang bij het herfinancieren van de schulden.