MyCom in België is in elk geval failliet

De MyCom-winkels in België lijken in elk geval niet meer open te gaan, de BAS Group heeft gisteren faillissement aangevraagd voor de Belgische winkelketen. De vier winkels in België inclusief de online winkels zijn gesloten en zullen niet worden doorgestart. Voor de overige winkels binnen de BAS Group wordt gezocht naar een mogelijkheid om een doorstart te maken.

De eerste stap van de BAS Group om een doorstart mogelijk te maken lijkt een terugtrekking te zijn uit België, voor de winkels in België is faillissement aangevraagd en voor 21 medewerkers betekent dit dat de definitief zonder werk komen te zitten.

Afgelopen weekend werd duidelijk dat de BAS Group uitstel van betaling moest aanvragen omdat het zijn rekeningen niet meer kan voldoen. Daarmee hangt de toekomst van de winkelketens Dixons, iCentre en MyCom aan een zijden draadje.

De banken, ING en ABN Amro, waren het laatste half jaar de baas bij de winkelketen nadat de oprichter van het bedrijf, Steven Bakker, naar buiten was gewerkt. De banken weigerde de schulden van de BAS Group te herfinancieren. Nu is er uitstel van betaling aangevraagd en wordt er gekeken hoe de keten in de toekomst kan blijven bestaan en er een doorstart kan worden gemaakt.

Steven Bakker, de oprichter van de BAS Group heeft al aangegeven zijn bedrijf te willen terugkopen, maar wel onder de voorwaarden dat de banken daaraan meewerken en hij zijn innovatieplannen mag uitvoeren binnen de ketens. Bakker zou de steun hebben van veel fabrikanten en toeleveranciers. Zij hebben de laatste jaren al genoeg winkelketens zien verdwijnen.