De Belgische provider Proximus moet een schadevergoeding betalen aan concurrenten Base en Mobistar. Dit is de uitkomst van een schikking die de providers hebben getroffen. Het voormalige Belgacom (nu Proxmius) heeft tussen 1999 en 2004 te hoge tarieven gerekend aan zijn twee concurrenten waardoor er oneerlijke concurrentie ontstond, Proximus schikt dit onrecht nu voor 120 miljoen euro.

Er loopt al sinds 2007 een zaak tussen de providers om dit geschil op te lossen. Belgacom rekende destijds hoge tarieven aan zijn concurrenten voor de doorgifte van gesprekken, hierdoor was het voor Belgen niet interessant om over te stappen op concurrenten van Belgacom. Een duidelijke vorm van oneerlijke concurrentie en dat staat ook niet meer ter discussie.

Over de schadevergoeding die Proximus moet betalen werd wel jarenlang gesteggeld. Experts kwamen uiteindelijk met een rapport waarbij de schade werd geschat op 1,86 miljard euro. Iets wat Proximus meteen besloot aan te vechten omdat zij de bui al zagen hangen dat er bijna twee miljard betaald moest worden aan schadevergoeding. Nu zijn de partijen onderling overeengekomen dat Proximus 66 miljoen euro aan Base betaald en 54 miljoen euro aan Mobistar.