1 min

Huawei gaat in de komende vijf jaar maar liefst 2000 Europese studenten een studiereis aanbieden naar China. Zij zullen daar de nodige trainingen krijgen om een ICT-skills te verbeteren en klaar te worden gestoomd voor de nieuwe Europese digitale economie.

Huawei heeft het European Pact for Youth-programma fors uitgebreid, waardoor het aantal studenten dat naar China op studiereis kan fors is toegenomen. Huawei hoopt de studenten klaar te stomen voor de nieuwe digitale manier van werken die Europa de komende jaren in Europa verder zal ontstaan. Om voldoende personeel te hebben moeten bedrijven creatief zijn om talenten aan zich te binden. Een studiereis naar China wordt door veel studenten gezien als een interessante ervaring.

Uiteraard komt niet iedereen in aanmerking voor deze studiereis, Huawei probeert echt de talenten er tussen uit te pikken. Zij kunnen rekenen op flink wat trainingen en werkervaring in China om ze verder voor te breiden op wat gaat komen in Europa. In Nederland werken de Universiteit van Amsterdam en de TU Delft mee aan het Youth-programma en inmiddels doen al 30 studenten hieraan mee. Of Huawei nu gaat samenwerken met meer universiteiten is onduidelijk.