Japan Display is dicht bij overname Sharp LCD-divisie

Japan Display is dicht bij een overname van de LCD-divisie van Sharp, dat meldt de Mainichi krant in Japan. Het is nu aan Sharp om een beslissing te nemen of het de LCD-divisie wil afsplitsen en laten fuseren met Japan Display, maar ook aan enkele schuldeisers van Sharp of zij bereidt zijn een deel van de schuld kwijt te schelden.

Sharp zit momenteel in moeilijk vaarwater met de LCD-divisie en er moet duidelijk wat veranderen. Het is daarom in eerste instantie op zoek gegaan naar investeringspartners om mee samen te werken, maar dat heeft tot op heden nog geen goede kandidaat opgeleverd. De meest voor de hand liggende optie is een overname of fusie met Japan Display, daarmee zou Japan Display de grootste LCD-fabrikant ter wereld worden voor kleine en middelgrote schermen. In totaal zou Japan Display dan een marktaandeel hebben van zo’n 30 procent, bijna twee keer zo groot als LG Display met 17 procent.

De vraag is alleen of Sharp al bereidt is afscheid te nemen van de LCD-divisie en of de schuldeisers van Sharp bereidt zijn een deel van de schuld kwijt te schelden. Onder deze schuldeisers bevinden zich twee banken en die zullen waarschijnlijk de doorslag gaan geven, de Mizuho Bank en de Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ.

Als de deal met Japan Display niet doorgaat en er geen andere grote investeerder wordt gevonden is de kans groot dat Sharp Display ten onder gaat en de LCD-divisie straks via een faillissement zal verkopen. Naast Japan Display zou Foxconn bereidt zijn te investeren. Sharp LCD heeft te kampen met een omzet daling van 86 procent en draait inmiddels verlies.

Bron:ZDNet