1 min

De computerwinkels van Paradigit en het bijbehorende distributiecentrum zijn failliet. Het faillissement van de twaalf winkels en de vijf shop-in-shops is vandaag uitgesproken door de rechtbank in ‘s-Hertogenbosch. De webwinkel van Paradigit is niet failliet en blijft gewoon open.

Ondanks het faillissement van alle fysieke winkels gaat de Paradigit Group nog wel onderzoeken of het mogelijk is door te starten met een aantal filialen. Voor het personeel begint een periode van onzekerheid, de 200 werknemers van het bedrijf moet vrezen voor hun baan. Als reden voor het faillissement wordt de slechte retailmarkt genoemd.

Paradigit zal als webwinkel gewoon blijven bestaan, deze onderneming is wel gezond en heeft geen last van de slechte marktomstandigheden. De webwinkel zal verder proberen om alle garantie-afhandelingen te verwerken en te honoreren, maar dit moet nog met de curator worden besproken. Die moet daar zijn goedkeuring voor geven. Ook de reparatie-afhandelingen kunnen via de webwinkel worden gedaan.

Vorig jaar zomer verkeerde de computerketen ook al in zwaar weer en werden er flink wat filialen gesloten, de markt is echter niet verbeterd en nu valt het doek voor de overige filialen. Wel heeft Paradigit nog geprobeerd via een shop-in-shop bij de V&D de Dixons-filialen te vervangen, maar dat was ook geen groot succes, gezien het faillissement van de V&D.

Hoe de toekomst van de pc-winkels er nu uit ziet is nog onduidelijk. Voor meer informatie over het faillissement kan je terecht op de website van Paradigit.