De computerwinkels Salland en Flevo van Salland Automatisering uit Raalte zijn zo goed als failliet. De computerwinkels kunnen het hoofd niet meer boven water houden nadat kredietverstrekkers hebben geweigerd het bedrijf nog kapitaal te verstrekken. De winkels zijn inmiddels offline en bestellen is niet meer mogelijk. Maandag of dinsdag zal het faillissement officieel worden uitgesproken, aldus de eigenaar.

De laatste weken vallen er slachtoffers onder de computerwinkels. Eerst was het iCentre, een franchise gespecialiseerd in Apple-apparatuur, dat op een faillissement afstevende. Mogelijk wordt die keten nog gered door de BAS Group, eigenaar van Dixons, Dynabyte en MyCom. Daarna gingen de elektronicawinkels van Block ten onder en nu is het einde nabij van Salland Automatisering. Een computerwinkel die al sinds 2001 bestaat en in de hoogtij dagen 32 mensen van werk voorzag.

Op dit moment werken er nog 8 mensen bij Salland Automatisering, de laatste tijd was er al flink gesaneerd om de kosten te verlagen. De winkel leek weer zwarte cijfers te gaan schrijven de komende maanden maar voor de kredietverstrekkers waarschijnlijk te laat want zij besloten geen kapitaal meer te verstrekken. Het doek zal volgende week vallen voor Salland Automatisering waarna de curator zal bepalen wat er verder gaat gebeuren met de winkels.

Wat er met de lopende bestellingen van klanten gaat gebeuren is onduidelijk, die zullen zich waarschijnlijk bij de curator moet melden. Over een doorstart of overname is op dit moment nog geen sprake, mogelijk wordt hier later meer over bekend als er een curator is aangesteld.