2min

België is een grote provider rijker voor vast internet. Mobistar gaat vanaf 1 maart ook kabelinternet en televisie aanbieden en wordt daarmee een directe concurrent van Telenet. Mobistar begint de uitrol gefaseerd in enkele steden en tegen het einde van het jaar moet het vaste netwerk landelijk dekkend zijn.

De CEO van Mobistar, Jean-Marc Harion, liet op de persconferentie weten dat de consument in België maar weinig keuze heeft en de prijzen voor vast internet behoorlijk hoog zijn. Gemiddeld betaalt de Belgische consument 74 euro per maand voor zijn televisie en internetabonnement en die prijs gaat alleen maar omhoog. Tot vandaag want Mobistar gaat de concurrentie aan met Telenet en dat is te danken aan de telecomwaakhond die verplicht dat de kabel van Telenet opengesteld moest worden voor concurrentie.

Mobistar laat weten dat het vooral kiest voor eenvoud. Bij de uitrol van het netwerk zullen bestaande Mobistar-klanten voorrang krijgen. Daarnaast krijgen bestaande klanten tot 50 procent korting op de tarieven voor vast internet. Klanten met een zogenaamde Panter 45 of Panter 60-abonnement kunnen een vaste internetverbinding krijgen met een snelheid van 100 Mbit en een fair use policy van 500GB per maand voor 35 euro per maand.

Klanten met een ander postpaid-abonnement betalen voor hetzelfde abonnement 49 euro per maand. Voor mensen die geen klant zijn van Mobistar kost een abonnement 77,93 euro per maand. Verder biedt Mobistar nog diverse opties om het abonnement uit te breiden, zoals een snelheidverhoging tot 200 Mbit of een extra televisiedecoder. Hiervoor moet allemaal bijbetaald worden.

De uitrol van het vaste netwerk van Mobistar begint rond Brussel en zal zo verder worden uitgebreid door heel België. Of er meer providers gebruik gaan maken van de mogelijkheid om internet aan te bieden via het netwerk van Telenet is nog onduidelijk. In vergelijking tot Nederland is het internet en televisie kijken in België een stuk duurder.

Mobistar zal dit jaar ook nog zijn naam gaan wijzigen in Orange.