1 min

IBM brengt zijn nieuwe z13s-mainframe op de markt om bedrijven te beschermen tegen cyberaanvallen. Mainframes leken op hun retour maar met de komst van alle cloudomgevingen en de vraag naar veiligheid en stabiliteit maakt de mainframe zijn comeback. IBM stelt dat het z13s-mainframe in staat is om cyberaanvallen af te slaan.

IBM stelt dat zijn nieuwe mainframe zeer geschikt is voor hybride-cloudomgevingen, waarbij bedrijven een deel van hun omgeving lokaal willen hosten of in het eigen datacenter en een ander deel in de public of private cloud bij een grote marktpartij. Deze grote marktpartijen hanteren vaak hun eigen geavanceerde beveiligingen maar in de datacenters van de bedrijven moeten ook veilige omgeving worden gecreëerd en daar komt het IBM z13s-mainframe om de hoek kijken.

De z13s is voorzien van de laatste technologieën en software-oplossingen van IBM om ervoor te zorgen dat kwaadwillenden niet zomaar toegang krijgen tot het systeem. Een goed voorbeeld hiervan is de toepassing van multi-factor authentication. De z13s is voorzien van IBM’s Z/OS en Z Systems dat zorgt voor extra productiviteit, schaalbaarheid en efficiëntie. Daarnaast is het mogelijk om alle data automatisch te versleutelen.

De z13s komt in twee configuraties beschikbaar, de N10 met tien rekenkernen en maximaal 1TB aan werkgeheugen of de N20 met twintig rekenkernen en maximaal 2TB aan werkgeheugen. Prijzen heeft IBM niet bekendgemaakt wel dat ze vanaf maart leverbaar zijn.