Oracle heeft bevestigd dat het de Israelische startup Ravello Systems heeft overgenomen. Volgens Venture Beat zou Oracle 500 miljoen dollar hebben betaald voor het bedrijf. Ravello Systems maakt het mogelijk om applicaties en omgevingen in de cloud te draaien, enkele grote bedrijven hosten hun testomgevingen bij Ravello Systems in de cloud.

Ravello Systems was een van de betere startups uit Israël in 2015 en timmerde goed aan de weg. Inmiddels had het bedrijven als Amazon, Google en VMWare als klant en partner. Veel bedrijven gebruikte de diensten van Ravello om hun ontwikkel- en testomgevingen in de cloud te hosten. Op die manier kunnen nieuwe apps goed getest worden.

Oracle is het ook opgevallen dat Ravello Systems goed bezig is en heeft het bedrijf dan ook ingelijfd, alle 70 werknemers gaan mee over naar Oracle. Oracle wil zijn cloud business verder uitbreiden en de concurrentie aan gaan met Amazon, Microsoft, Google en IBM. Wel is Oracle redelijk laat op de cloudmarkt en hebben deze bedrijven allemaal al een fikse voorsprong. Zakelijke gebruikers kunnen ook servers, opslag en netwerkinfrastructuur in de cloud afnemen bij Oracle, maar de vraag is of het ook de betere klanten aan zich kan vinden. Amazon heeft bijvoorbeeld als Netflix als klant.

Met de juiste overnames en investeringen kan Oracle echter nog steeds erg ver komen. Oracle heeft genoeg producten, diensten en kennis in huis om een aantrekkelijk cloudaanbod te creëren. Oracle is momenteel ook druk bezig om zijn eigen producten naar de cloud te vertalen zodat die ook daar beschikbaar komen. Bestaande sales en marketingproducten van Oracle komen uiteindelijk allemaal in de cloud beschikbaar