Het moederbedrijf van Google, Alphabet, zou hebben besloten om het robotbedrijf dat twee jaar geleden werd overgenomen, Boston Dynamics, weer af te stoten. Het bedrijf kiest ervoor om dit bedrijfsonderdeel te verkopen omdat er de komende jaren geen verkoopbaar product van de band zal rollen.

Bij Alphabet liggen de eisen voor bedrijfsonderdelen tegenwoordig een stuk hoger, bedrijfsonderdelen mogen best verlies maken, maar er moet een plan zijn om binnen enkele jaren winstgevend te worden en in staat te zijn de eigen broek op te houden. Er is al veel geïnvesteerd in robottechnologië maar Boston Dynamics zal niet in staat zijn om binnen een paar jaar een verkoopbare robot te ontwikkelen.

Het gevolg is dan ook dat Alphabet de zware beslissing heeft genomen om dan het dochterbedrijf maar weer af te stoten. Volgens Bloomberg gaat Alphabet de komende periode op zoek naar een koper, het persbureau baseert zich op twee bronnen.

Boston Dynamics heeft in het verleden enkele opvallende robots ontwikkeld, meestal voor het Amerikaanse leger, zo was er onder andere de Cheetah die 30km/u kon rennen. Als potentiële koper wordt nu Amazon genoemd.