1 min

Het moederbedrijf van Google, Alphabet, heeft vandaag bekendgemaakt dat er een nieuwe onderneming wordt opgestart, deze onderneming gaat operatierobots ontwikkelen en komt vooruit uit Google Life Sciences, een bedrijf dat al langer onderdeel was van Alphabet.

Bij Google zijn de afgelopen tijd wat naamswijzigingen doorgevoerd en daardoor klinkt het allemaal een stuk ingewikkelder dan het werkelijk is. Google was ooit de naam voor de zoekmachine maar ook voor het alles overkoepelende IT-bedrijf maar heeft besloten dat te wijzigen.

Nu heeft het alles overkoepelende moederbedrijf Alphabet en daaronder is Google een dochteronderneming die zich voornamelijk bezig houdt met internetdiensten. Daarnaast zijn nog een tiental andere bedrijven actief onder de vleugel van Alphabet. Google Life Sciences is een van die andere bedrijven maar die hebben afgelopen maandag zichzelf omgedoopt in Verily.

Het nieuwe bedrijf dat is ontstaan vanuit Verily en nu operatierobots gaat ontwikkelen gaat de naam Verb Surgical dragen. Verb Surgical wordt dus door Alphabet gefinancierd en gaat mogelijk de medische industrie in de komende jaren verbeteren door innovatie en robots. Daarvoor werkt het ook samen met een bedrijf genaamd Ethicon dat al langer onderzoek doet naar de toekomst van chirurgie.