2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Het lijkt erop dat de overname van Sharp door Foxconn deze week rond gaat komen. Dat meldt althans het doorgaans goed geïnformeerde persbureau Reuters. Volgens bronnen zou de overname deze week rond gaan komen en zal Foxconn uiteindelijk een bedrag van zo’n 3,8 miljard euro betalen voor Sharp.

Volgende de bronnen zullen beide bedrijven op woensdag een vergadering beleggen waarbij het bestuur van beide bedrijven kan stemmen over de overname. Gezien het toekomstperspectief van Sharp lijkt dat bestuur weinig andere keuze te hebben dan akkoord te gaan met de overname. Voor Foxconn is de overname van Sharp een aanwinst, het bedrijf kan per direct LCD-panelen produceren voor zijn bestaande klanten, waaronder Apple.

Daarnaast heeft Sharp jarenlang geïnvesteerd in OLED, tot op heden heeft dat nog niet geresulteerd in de productie van OLED-panelen, maar wellicht dat Foxconn met een financiële impuls ervoor kan zorgen dat Sharp binnen een redelijke termijn ook OLED-panelen kan produceren. Dat zal voor Foxconn in elk geval belangrijk zijn, in de nabije toekomst zullen OLED-schermen steeds populairder worden, er gaan ook al genoeg geruchten dat Apple wil gaan overstappen en dat is voor Foxconn de belangrijkste klant.

Foxconn en Sharp waren eerder al dicht bij een overname, maar toen kwamen er details op tafel waardoor Foxconn besloot zijn bod te verlagen. In plaats van iets minder dan 5 miljard euro, zou het nu nog maar 3,8 miljard euro willen betalen voor Sharp. Om wat voor details het gaat is niet bekendgemaakt.

Mocht Sharp worden overgenomen door Foxconn dan is het voor het eerst dat een groot Japans bedrijf wordt overgenomen door een buitenlandse partij.