1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Foxconn heeft een meerderheidsaandeel verkregen in de Japanse fabrikant Sharp. Foxconn betaalt 3,1 miljard dollar om Sharp in handen te krijgen. Doordat het bedrijf nu een meerderheidsaandeel heeft in Sharp kan het ook de koers en de strategie bepalen.

Voor Foxconn is het belangrijk dat de producten die het assembleert voor zijn klanten gewoon gebruik kunnen blijven maken van Sharp-schermpanelen. Daarnaast wil Foxconn meer eindproducten zelf gaan verkopen aan de consument en in die strategie komt Sharp goed van pas.

Verder ligt het voor de hand dat Foxconn een investering zal gaan doen in OLED-technologie, OLED wordt gezien als de beeldschermtechnologie van de toekomst. Inmiddels beschikken al veel smartphones over deze techniek en ook LG maakt grote stappen op de televisiemarkt met OLED. Bij Sharp is tot op heden alleen veel onderzoek gedaan naar OLED, maar het heeft nog geen productie-exemplaren opgeleverd. Nu de geruchten steeds hardnekkiger worden dat Apple de iPhones ook wil gaan voorzien van OLED-schermen is het voor Foxconn een goed moment om daarop in te spelen.

Foxconn was eerder van plan om ruim 5 miljard euro te betalen voor Sharp, maar toen kwam het Japanse bedrijf met informatie over de brug dat er nog wat financiële risico’s en lijken in de kast liggen en daarop werd het bod fors verlaagd. De bedrijven zijn het desondanks toch eens geworden over een overname. Voor Sharp was er weinig andere keuze, het bedrijf verkeerd al langer in moeilijk vaarwater.