1 min

George Hotz, ook wel bekend als de eerste persoon die de iPhone en PlayStation 3 hackte, heeft al enige tijd een nieuw project, namelijk het ontwikkelen van een zelfrijdende auto. Hij heeft nu een investeerder zover gekregen om 3,1 miljoen dollar in hem te investeren, om de auto verder te ontwikkelen zodat de technologie kan worden verkocht.

Hotz heeft het bedrijf Comma.ai opgericht en werkt al enige tijd aan software die ervoor moet zorgen dat zijn auto zelfrijdend wordt. Hij heeft zijn eigen Honda voorzien van diverse camera’s en sensoren en heeft daarnaast zelflerende software ontwikkeld die ervoor moet zorgen dat zijn auto zelfrijdend wordt.

Inmiddels kan zijn Honda al grotendeels zelf rijden, maar hoe meer hij de technologie kan toepassen, ook op andere auto’s, hoe slimmer het systeem wordt en hoe beter de voertuigen zelf kunnen rijden.

Chris Dixon van durfkapitaalinvesteerder Andreessen Horowitz was geïntrigeerd maar ook sceptisch over de plannen van Hotz. "Hij vroeg zich af hoe iemand zo’n systeem helemaal in zijn eentje kan bouwen?" Uiteindelijk besloot hij een kijkje te gaan nemen bij Hotz en tijd met hem door te brengen, uiteindelijk veranderde dat sceptische al snel in enthousiasme. Hij besloot 3,1 miljoen dollar te investeren in Comma.ai om Hotz de mogelijkheid te geven de technologie verder te ontwikkelen en uiteindelijk op de markt te brengen.