1 min

Samsung heeft zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt en daaruit blijkt dat het succes van de Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge zorgen voor een hogere omzet en winst. De vlaggenschepen van dit jaar lijken het een stuk beter te doen dan die van vorig jaar. De omzet is met 4 procent gestegen en de winst met bijna 10 procent.

De definitieve kwartaalcijfers zijn nog niet bekendgemaakt over het eerste kwartaal maar Samsung rekent op een omzet van 49 miljard WON, omgerekend ruim 37 miljard euro. De winst komt naar verwachting uit op 6,6 miljard won omgerekend 5 miljard euro en bijna 10 procent meer dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Samsung maakte nog geen verkoopcijfers bekend maar analisten rekenen erop dat Samsung al ruim 9 miljoen exemplaren heeft verkocht van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. De afgelopen paar jaar heeft Samsung het moeilijk gehad met zijn mobiele divisie en had het veel last van de concurrentie, die in het in sommige gevallen ook gewoon beter voor elkaar hadden.

Samsung timmert echter hard aan de weg en heeft zijn positie als marktleider weten vast te houden en nu lijkt het tij te keren en gaan zowel de omzet als de winst weer omhoog. De echte concurrentie breekt de komende maanden los, nu de iPhone SE, LG G5 en Huawei P9 in de verkoop gaan.

Later deze maand komt Samsung met de definitieve cijfers over het eerste kwartaal en zal het waarschijnlijk ook verkoopaantallen van de Galaxy S7-serie bekendmaken.