2min Devices

‘Samsung Galaxy S7 en S7 Edge 25 miljoen keer verkocht’

Twee Zuid-Koreaanse persbureaus meldden onafhankelijk van elkaar op basis van bronnen dat Samsung in totaal 25 miljoen exemplaren heeft verkocht van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Daarmee zouden de toestellen beter verkopen dan de Galaxy S6-serie van vorig jaar.

Van de 25 miljoen exemplaren zou de meerderheid een Galaxy S7 Edge betreffen volgens de Zuid-Koreaanse persbureaus. Dat is opmerkelijk want dat model is met zijn 5,5 inch scherm ook een stuk groter dan de normale Galaxy S7 die het met 5,1 inch moet stellen.

Vorig jaar bleek het Edge-model ook al veel populairder te zijn dan Samsung had verwacht maar toen waren beide modellen voorzien van een 5,1 inch scherm. Dit jaar heeft Samsung ervoor gekozen om het Edge-model dus wat groter te maken.

Samsung probeer weer een beetje op te krabbelen, hoewel het al jaren marktleider is op de smartphonemarkt, heeft het wel een paar moeilijke jaren achter de rug, waarbij de concurrentie steeds meer terrein heeft gewonnen en Samsung zijn verkoopcijfers steeds verder zag dalen.

Nu lijkt Samsung zijn positie weer te herpakken en weer succesvoller te zijn dan de afgelopen jaren. Het bedrijf zal zich echter ook realiseren dat het geen moment kan verslappen en het innovatief moet blijven want de concurrentie is nog steeds heftig, zeker het Chinese Huawei timmert hart aan de weg en heeft inmiddels de derde plek op de smartphonemarkt stevig in handen.

Bron:Yonhap