‘Intel gaat duizenden banen schrappen in reorganisatie’

Volgens de Amerikaanse krant The Oregonian gaat Intel opnieuw flink snijden in de eigen gelederen. Het bedrijf staat onder druk door de slechte pc-markt en het feit dat het in de mobiele markt niet weet door te breken met goede chips. Het bedrijf gaat nu snijden in de kosten om ervoor te zorgen dat de cijfers niet te ver wegzakken.

De krant baseert zich op meerdere bronnen met de techgigant, Intel zou van plan zijn om duizenden mensen te gaan ontslaan. Exacte cijfers ontbreken op dit moment nog, maar in sommige divisies zou het zelfs gaan om tientallen procenten, wat erop neer komt dat Intel echt stevig het mes gaat zetten in de organisatie. Dit gebeurde de afgelopen jaren ook al, maar toen in mindere maten.

Vorig jaar verdwenen er 1100 banen en het jaar daarvoor 5500 banen bij de chipgigant. Bij Intel werken in totaal zo’n 100.000 mensen, een fors aantal en dat zullen er waarschijnlijk dus wat minder gaan worden.

Begin deze maand werd duidelijk dat er ook een aantal topmensen opstappen bij de chipgigant, of dat te maken heeft met de aankomende reorganisatie is onduidelijk. Wellicht dat Intel schoon schip wil maken om ruimte te maken voor nieuwe mensen, die wel in staat moeten zijn om de gestelde doelen te halen, zoals doorbreken in de mobiele markt.

Bron:Oregonian