1 min

In Canada heeft een expert op het gebied van zelfrijdende auto’s de voorspelling gedaan dat seks in de auto flink zal gaan toenemen als de zelfrijdende auto’s straks beschikbaar komen voor het publiek. Op zich natuurlijk prima dat mensen wat meer in beweging komen, maar volgens de expert levensgevaarlijk.

Barrie Kirk is medeoprichter van het bedrijf Canadian Automated Vehicles Center of Excellence en hij voorspelt in de Toronto Sun dat mensen veel meer seks gaan hebben in de auto als computers ons straks rondrijden. Hij maakt zich daar echter ook zorgen over, want de eerste zelfrijdende auto’s zullen nog steeds vereisen dat er iemand achter het stuur zit die op elk moment kan ingrijpen.

Ingrijpen in een problematische verkeerssituatie is echter behoorlijk lastig als je op dat moment druk in de weer bent met seksuele activiteiten. Wetgevers moeten bij het maken van wetten voor zelfrijdende auto’s dus ook over dit soort situaties nadenken en indirect pleit hij dus voor een seksverbod in de auto.

Kirk denkt dat mensen vrij snel de mogelijkheden van een zelfrijdende auto gaan overschatten omdat het in de meeste gevallen goed gaat. Feit is echter dat het ook weleens misgaat, zo heeft Tesla in zijn auto’s nu een zelfrijdende rijfunctie ingebouwd die nog in een testfase verkeerd en op YouTube zijn verschillende video’s te vinden waarbij het bijna misgaat.