‘Tesla-auto’s rijden vanaf 2018 volledig zelfstandig’

De CEO van Tesla, Elon Musk, verwacht dat de auto’s van het bedrijf vanaf 2018 volledig zelfstandig kunnen rijden. Volgens Musk zou een auto van de ene kant van het land naar de andere kant kunnen rijden. De enige blokkade zal dan de landgrens zijn.

Musk verwacht dat de auto functie waarmee je je auto kan oproepen dan landelijk werkt. Deze zogenaamde "summon"-functie rijdt je auto voor als je daarom vraagt en werkt dus ook als je aan de andere kant van het land bent. Tesla is al begonnen met het toevoegen van allerlei functies om de auto meer en meer zelfrijdend te maken. Veel van die functies bevinden zich nog in een testfase en de feedback van alle Tesla-eigenaren zorgt ervoor dat het bedrijf in een hoog tempo deze features kan ontwikkelen.

Afgelopen week verscheen versie 7.1, waarmee het mogelijk werd de auto automatisch in te parkeren als je al bent uitgestapt. Verder kan je de auto nu aanroepen vanuit een parkeergarage. Allemaal leuke features, maar de knaller moet dus in 2018 komen als de auto volledig zelf kan rijden.

Wellicht dat Tesla er in de toekomst zelfs voor kan zorgen dat als je op je werk bent aangekomen, de auto zelf doorrijdt naar een snellaadpunt om daar op te laden en vervolgens weer terug te keren op je werk met een volgeladen accu. Tesla verwacht ook dat het de eerste zal zijn die een volledig zelfrijdende auto op de markt zal brengen, de concurrentie daarin is echter gigantisch en de tijd zal dat moeten uitwijzen.