Samsung heeft een patent aangevraagd voor een nieuwe soort smartwatch, waarbij het beeld wordt geprojecteerd bovenop je hand en je daarmee de smartwatch kan bedienen. Het is een innovatief concept waarvan nog onduidelijk is hoever Samsung is met het ontwikkelen van een dergelijk apparaat.

Samsung heeft in de Verenigde Staten een patent aangevraagd op een smartwatch die in staat is de interface op een hand te projecteren en daarmee de smartwatch te bedienen. Een zeer innovatief concept en het zou zeker de manier waarop je een dergelijk apparaat kan bedienen kunnen verbeteren.

Helaas moeten we ook constateren dat grote techgiganten zoals Samsung, allerlei producten en technologieën bedenken, ontwikkelen en patenteren, maar dat het grootste deel nooit terecht komt in een eindproduct dat voor de consument beschikbaar komt. Dat zou voor dit patent ook kunnen gelden, maar daarvoor is het nog te vroeg.

Het is in elk geval duidelijk dat Samsung nog steeds nadenkt over nieuwe manier om smartwatches en mogelijk ook smartbands beter te kunnen bedienen. Door bijvoorbeeld knoppen te projecten op je hand. Naast het projecten op een hand zou dit ook mogelijk zijn op elk ander willekeurig oppervlak zoals bijvoorbeeld een tafel of een muur.

Samsung heeft eind vorig jaar zijn laatste nieuwe smartwatch gepresenteerd, dus de eerst volgende verwachten we pas op zijn vroegst aan het einde van het jaar