2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Middels de nieuwste update van NS Reisplanner Xtra voor iOS en Android is het mogelijk geworden om treinkaartjes te kopen vanuit de Reisplanner Xtra-app. Vanuit de applicatie kan een code gegenereerd worden waarmee poortjes op de desbetreffende stations geopend kunnen worden. Het dient daarnaast ook als geldig vervoersbewijs voor controle bij de conducteur.

Om een vervoersbewijs in de applicatie aan te kunnen schaffen is het plannen van een reis voldoende. Er wordt vervolgens een knop gepresenteerd waarmee het kopen van een kaartje mogelijk is. Indien de gebruiker daarvoor kiest wordt hij of zij doorgestuurd naar de mobiele website van de NS. Het kaartje kan echter vervolgens in de NS Reisplanner Xtra-app worden ingeladen. Deze zal een QR-code presenteren binnen de app. Dat stelt de conducteur in staat om het vervoersbewijs uit te lezen middels een scanner.

Naast het inladen van het e-ticket in de app is het ook mogelijk om het e-ticket, indien dat gewenst is, uit te printen. De toevoeging van deze update heeft tot gevolg dat men niet noodzakelijkerwijs is toegewezen op een tijdelijke OV-chipkaart die los aangeschaft moet worden bij een betaalautomaat. De prijs die voor een dergelijke OV-chipkaart betaald moet worden bedraagt 7,50 euro.

De betaling van het vervoersbewijs verloopt via iDEAL. Het is mogelijk om zowel een enkele rit als een retour aan te schaffen binnen de applicatie.

In de iOS-versie van de NS Reisplanner Xtra-app is daarnaast de zogeheten Treinradar-functie uitgebreid. Deze werd aan het begin van 2016 toegevoegd aan de applicatie en stelt gebruikers in staat om real-time te kunnen zien waar de treinen rijden. Door middel van de laatste update zijn er voor meer treinen treinsamenstellingen toegevoegd en de treinen van Arriva zijn nu zichtbaar geworden.