1 min

De Nederlandse Spoorwegen erkennen nu ook eindelijk andere vormen van vervoer in hun NS Reisplanner Xtra app. De app heeft op Android en iOS een update gekregen naar versie 4 en daarmee is het mogelijk je reis van deur tot deur te plannen. Voorheen kon je alleen treinreizen plannen, maar nu is er ook ondersteuning voor bus, metro en tram.

De NS heeft toch maar besloten om zijn reisplanner aan te passen zodat de reiziger van deur tot deur zijn reis kan plannen. Voorheen was het alleen mogelijk om je treinreis te plannen met deze app, hierdoor weken veel gebruikers uit naar alternatieve apps zoals 9292 of Google Maps. Dat heeft de NS ongetwijfeld veel gebruiker gekost en dat is genoeg reden om dan toch ook maar concurrenten op te nemen die bus-, tram- en metro-vervoer aanbieden.

Op de website van de NS Is het nog steeds alleen mogelijk om treinreizen te plannen, maar de apps op Android en iOS bieden nu de mogelijkheid om de reis van deur tot deur te plannen met het openbaar vervoer. Gebruikers kunnen zoeken op adres en postcode en vervolgens wordt de volledige reis getoond. Daarmee gaat de NS nu ook de concurrentie aan met partijen als 9292 en Google Maps.