1 min

Apple heeft besloten om te stoppen met de productie van de Thunderbolt Display. De monitor is in de Amerikaanse en Nederlandse Apple Store nog steeds te verkrijgen, maar wanneer de huidige voorraden verkocht zijn zullen deze niet meer aangevuld worden. Daarmee komt er een einde aan Apple’s Thunderbolt Display.

De Thunderbolt Display werd geïntroduceerd op 20 juli 2011 als opvolger van de Cinema Display. Sinds september 2011 zijn er door Apple geen updates meer doorgevoerd. Het is niet duidelijk of er een opvolger aankomt voor de Thunderbolt Display. Gezien de huidige high-end iMac-modellen zijn uitgerust met een scherm dat over een 5K-resolutie beschikt, bestaat het vermoeden dat Apple op termijn mogelijk een 5K-monitor of zelfs een 8K-monitor uit zal gaan brengen. De daarvoor benodigde bandbreedte die nodig is heeft tot resultaat dat een dergelijk scherm mogelijk uitgerust zal zijn met een geïntegreerde grafische kaart.

Een woordvoerder van Apple heeft aan The Verge het volgende laten weten: "We stoppen met de Apple Thunderbolt Display. De monitor zal beschikbaar zijn via Apple, retailers en Apple Authorized Resellers zolang de voorraad strekt."