1 min

In een interview vertelde CEO Jack Ma dat hij rechtszaken tegen Alibaba verwelkomt. Hij denkt dat ze een kans vormen om mensen te helpen het bedrijf beter te leren kennen. "Als je ons aan wilt klagen, klaag ons dan aan," vertelde Ma.

"Het is een kans voor ons om mensen te leren begrijpen wat we doen," vertelde hij tijdens een interview met Reuters. Het statement komt nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een onderzoek lanceerde naar het bedrijf om te bekijken of het wel in overeenstemming met de Amerikaanse federale wetten handelt.

Ma vertelde tegen Reuters dat zijn bedrijf meewerkt aan alle verzoeken van de SEC, maar weet niet wanneer de resultaten van het onderzoek bekendgemaakt zullen worden. Ondertussen werkt de CEO van het bedrijf ook aan een liefdadigheidsorganisatie.

De 51-jarige multimiljardair, met een geschat vermogen van 21,8 miljard dollar, zei toe 3 miljard dollar te doneren aan de nieuw opgerichte Jack Ma Foundation. Dat was op het moment dat hij dat aankondigde in 2014 de grootste donatie ooit gedaan in China.