1 min

Na maanden vol vertragingen is Oculus er eindelijk klaar voor. Het bedrijf heeft nu aan alle pre-orders voldaan en gaat voortaan nieuwe bestellingen binnen twee tot vier werkdagen opsturen. Het is dus gedaan met de lange wachttijden. Het bedrijf biedt in een statement zijn excuses aan voor alle vertragingen.

"We willen onze verontschuldigingen aanbieden voor de vertraagde leveringen. We waarderen alle steun, want zonder jullie zou VR niet zijn waar het nu is," schrijft het bedrijf. "Bedankt voor jullie geduld de afgelopen maanden." In de Verenigde Staten moet de VR-bril in meerdere winkels beschikbaar zijn de komende maanden: Amazon, Microsoft-stores en bij Best Buy.

Nu de levering van de bril zelf op orde is, gaat het bedrijf ook kijken naar Oculus Touch. Dat is het motion control-systeem dat dient ter bediening van de VR-bril en het zou later dit jaar gelanceerd moeten worden, waarschijnlijk na de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie Oculus Connect. Deze conferentie vindt van 5 tot 7 oktober plaats in San Jose, Californië.

De Oculus Rift heeft een adviesprijs van 699 euro.