1 min

De pre-orderverkoop van de Oculust Rift is nu officieel beginnen, de VR-bril heeft een prijskaartje van 699 euro gekregen en zal vanaf maart worden uitgeleverd. Naast de virtual reality-bril wordt er ook een afstandsbediening, bewegings- en positiesensor en Xbox One-controller meegeleverd. Verder krijg je twee spellen gratis bij Oculus Rift.

De consumentenversie van de Oculust Rift is nu te pre-orderen op de website van het bedrijf. Het is de eerste VR-bril die in de verkoop gaat voor consumenten. De schermresolutie is 2160 x 1200 pixels, oftewel 1080 x 1200 pixels per oog. Deze resolutie hanteerde Oculus ook voor de ontwikkelversies. Oculus hanteert een verversingssnelheid van 90 Hz voor de beelden, wat voldoende moet zijn voor een vloeiende beeld weergave.

Het gevolg van deze hoge verversingssnelheid en hoge schermresolutie is dat de VR-bril niet met elke pc zal werken. De systeemeisen voor je Windows-computer liggen redelijk hoog. Zo moetje minimaal beschikken over een Intel Core i5-processor met 8GB aan werkgeheugen en een Nvidia GTX 970 of een AMD 290-videokaart. Mocht je niet over een dergelijke krachtige videokaart beschikken, dan komen er nog zo’n 300 euro bij. Verder werkt de bril alleen met Windows 7 en hoger en moet je pc beschikken over twee vrije USB-poorten.