2min Devices

Oculus Rift vanaf 20 september in de winkel te koop

Vanaf 20 september zal de Oculus Rift in Europese winkels liggen. Tot nu toe was de virtual reality bril van Oculus enkel te koop op de website van de fabrikant, maar vanaf 20 september dus ook in diverse winkels. Het prijskaartje dat eraan hangt is 699 euro. Voor dat geld krijgt de consument enkel de bril, dus niet de controllers die er vanaf december bij verkocht gaan worden.

Afgezien van de release op 20 september, komen er deze weken ook demoplekken. Op zeshonderd locaties in de Verenigde Staten, Canada en Europa, zullen consumenten de VR-bril gratis kunnen uitproberen. De locaties van die demoplekken zijn nog niet bekend, maar naar verwachting volgen aankondigingen snel.

De speciale controllers voor de Oculus Rift, die tot Oculus Touch gedoopt zijn, zullen vermoedelijk in oktober definitief onthuld worden tijdens een ontwikkelaarsconferentie voor de bril. Die komen daarna ook naar de demolocaties en worden volgens de geruchten in december uitgebracht.

Niet iedereen zal gebruik kunnen maken van de Oculus Rift. Daarvoor is een behoorlijk goed uitgeruste computer nodig. Een computer dient over minimaal een Intel Core i5-4590 processor te beschikken, 8 gigabyte aan werkgeheugen en een NVIDIA GTX-970 of een AMD 290. Ook zijn een HDMI 1.3-aansluiting en twee USB 3.0-poorten nodig.

De hoge eisen zijn nodig om de virtuele content goed weer te kunnen geven. De Rift heeft een resolutie van 2160×1200 pixels, verspreid over twee schermen. De beelden worden verder met 90 frames per seconde ververst, dus er is flink wat rekenkracht nodig om alles goed weer te kunnen geven.

Bron:Oculus