1 min

Oculus heeft bekendgemaakt dat de Oculus Rift-bril vanaf morgen is te pre-orderen, de virtual reality bril zal dan te bestellen zijn voor enthousiastelingen, grote vraag is nog even wat het prijskaartje wordt van de bril want dat is nog niet bekendgemaakt. De bril wordt geleverd met twee spellen. Of de controllers ook meegeleverd worden is nog onduidelijk.

De aankondiging dat de Oculus Rift vanaf morgen is te pre-orderen lijkt te zorgen voor meer vragen dan antwoorden. Het is namelijk nog niet duidelijk wat het prijskaartje is van de virtual reality bril, ook is het nog onduidelijk of deze wordt geleverd met of zonder de innovatieve gamecontrollers. Wat wel duidelijk is dat je er twee spellen bij krijgt, namelijk EVE: Valkyrie en Lucky’s Tale.

De bril zal in het eerste kwartaal van 2016 worden uitgeleverd aan de mensen die hem morgen pre-orderen. Of de controllers worden meegeleverd of die in een later stadium kunnen worden bijgekocht zal morgen duidelijk moeten worden. Volgens geruchten zou Oculus nog niet klaar zijn met de gamecontrollers en moeten ze waarschijnlijk los worden bijgekocht op een later moment.

De verwachtingen rond het prijskaartje van de Oculus Rift lopen uiteen van 1000 dollar tot enkele duizenden dollars. Morgen zal duidelijk worden hoe duur VR-gaming gaat worden.