De waarde van Nintendo is verdubbeld sinds de introductie van Pokémon Go, de beurskoers gaat momenteel recht omhoog en analisten zijn weer erg positief over de toekomst van Nintendo. Met Pokémon Go is gebleken dat bepaalde Nintendo-games erg populair kunnen worden op mobiele apparaten en dat biedt mogelijkheden voor de toekomst.

Vorige week schreven we al dat de waarde van Nintendo op de beurs met 50 procent was gestegen. De beurskoers blijft echter stijgen en vandaag wist Nintendo op de beurs van Tokia opnieuw 14 procent winst te pakken. Daarmee is de beurskoers inmiddels verdubbeld. Hoewel Pokémon Go geen creatie is van Nintendo maar van Niantic, heeft Nintendo wel aandelen in deze ontwikkelaar en zal een deel van de winst ook bij Nintendo terechtkomen.

Bij Nintendo liggen echter ook flink wat titels op de plank die eenzelfde succes kunnen bereiken als Nintendo het goed aanpakt. Spellen als Super Mario, Mario Kart en Zelda zijn altijd ongekend populair geweest. Er liggen voor Nintendo weer grote kansen op de mobiele markt.

Daarnaast gaat Pokémon Go natuurlijk nog flink wat geld in het laatje brengen, want veel gamers kiezen ervoor om zogenaamde Pokécoins te kopen om snel verder te komen in het spel. Daarnaast kunnen bedrijven waarschijnlijk in de nabije toekomst hun locatie kopen en daarmee mensen naar zich toe trekken als hotspot.

Pokémon Go is pas twee weken op de markt en heeft nu al honderden miljoenen spelers aan zich weten te binden.