1 min

Tags in dit artikel

, ,

Ondanks het grote succes van de game Pokémon Go, draaide Nintendo afgelopen kwartaal een flink verlies. De Japanse spellenmaker en hardwarefabrikant zag zijn netto omzet dalen naar 533 miljoen euro, waarmee de omzet 31 procent lager uitviel dan een jaar eerder. Het verlies bedroeg afgelopen kwartaal 44,5 miljoen euro.

Dat komt vooral door de dalende verkoop van hardware en spellen. Het is enige tijd geleden dat Nintendo een echte klapper op de markt heeft uitgebracht. Zo werden er afgelopen kwartaal slechts 220.000 exemplaren van de Wii U verkocht en gingen er 1 miljoen exemplaren van de Nintendo 3DS over de toonbank.

De omzet uit hardware verkopen bedroeg nog 215,4 miljoen euro. Een jaar geleden was dat nog 387,7 miljoen euro. Ook de omzet uit verkopen van games daalde. Nintendo haalde nog 301,65 miljoen euro op met de verkopen van spellen, waar dat vorig jaar nog 387 miljoen euro was.

De afgelopen weken lanceerde Nintendo samen met Niantic en The Pokémon Company de game Pokémon Go, dat zo succesvol was dat de aandelen in waarde verdubbelden. Een winstwaarschuwing van Nintendo en een persbericht waarin het schreef geen impuls voor de omzet te verwachten uit Pokémon Go maakte dat de waarde van Nintendo-aandelen weer daalde.

In september verwacht het bedrijf een speciale accessoire uit te brengen rond Pokémon Go, waaruit het winst hoopt te halen. Verder zal Nintendo volgend jaar een nieuw console, de Nintendo NX, lanceren, waaruit het ook extra winst hoopt te halen.