2min

De aandeelhouders van EMC hebben vandaag hun goedkeuring gegeven voor de overname en fusie met Dell. In totaal stemde 98 procent van de aandeelhouders voor de overname. Waarmee het grootste technologiebedrijf in privé eigendom weer een stapje dichterbij is gekomen.

Het enige wat de overname nu nog in de weg staat is goedkeuring van de Chinese autoriteiten, die hebben de voorgenomen overname nog in onderzoek en naar verwachting komt er binnenkort uitsluitsel. Michael Dell besloot enkele jaren geleden om samen met Silverlake Partner zijn onderneming van de beurs te halen. De pc-markt verkeerde in een diep dal en Dell moest worden hervormd zonder de druk van lastige aandeelhouders.

Inmiddels is de pc-markt niet veel beter geworden, maar Dell heeft wel genoeg investeerders weten te vinden om te helpen bij de overname van EMC. Een bedrijf dat twee keer zo groot is als Dell, maar straks onderdeel wordt van de pc-fabrikant, mits er goedkeuring komt van de Chinezen natuurlijk.

Het betekent ook dat EMC van de beurs zal gaan verdwijnen en de aandeelhouders flink gaan verdienen op de overname door Dell. Dell en EMC samen zullen straks in staat zijn om een flink datacenterportfolio aan te bieden, Dell heeft alle cliënts en servers, terwijl EMC zeer geavanceerde opslagsystemen kan leveren. Daarnaast is EMC ook eigenaar van VMWare dat weer de nodige virtualisatie-oplossingen kan bieden. Daarmee is Dell straks een one-stop-shop voor grote enterprisebedrijven.

Dell zal zijn naam gaan aanpassen in Dell Technologies met daaronder alle dochterbedrijven, waaronder; Dell, EMC, VMWare en diverse andere. De aandeelhouders van EMC zijn in grote meerderheid akkoord gegaan met de overname en daarmee is een grote horde genomen.