2min

Dell heeft besloten om de bedrijfsnaam aan te passen in Dell Technologies, dit is de nieuwe naam van de moedermaatschappij waaronder allerlei bedrijfsonderdelen komen te hangen. De nieuwe naam moet beter uitstralen dat het bedrijf op allerlei fronten actief is. De pc-divisie zal wel gewoon onder de naam Dell blijven opereren.

Dell kiest ervoor om de bedrijfsnaam te wijzigen in Dell Technologies en hieronder komen allerlei divisies en dochters te hangen, waaronder; EMC, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream en VMWare. De pc-divisie houdt vast aan de naam Dell, dus op nieuwe laptops en tablets van het bedrijf zal gewoon Dell staan en niet Dell Technologies.

Naast de pc-divisie wordt er ook een nieuwe enterprise-divisie gevormd genaamd Dell EMC en hiermee zal het bedrijf de zakelijke markt gaan bedienen. In hoeverre alle divisies in de toekomst blijven bestaan is nog maar de vraag, verwacht wordt dat Dell nog een aantal divisies zou willen afstoten en sommige worden op termijn mogelijk geïntegreerd in Dell EMC. Hierover zijn echter nog geen mededelingen gedaan. Op dit moment is de structuur zoals eerder omschreven.

Dell heeft met de overname van EMC de grootste techovername ooit gedaan, het bedrijf legde 67 miljard dollar op tafel om EMC in te lijven. Ongeveer het dubbele van wat Dell zelf waard is. Het bedrijf heeft nu de lastige taak om de bedrijven goed te integreren, overtallig personeel af te vloeien en de voordelen te pakken op de enterprisemarkt. Een zeer lastige taak, maar wel een die flink zijn vruchten kan afwerpen als Dell hierin slaagt.