1 min

Smartphones kunnen binnenkort nog beter tegen een stootje dan al het geval was. Het bedrijf Corning, dat bijna elke twee jaar een nieuwe versie van Gorilla Glass lanceert, heeft vandaag zijn vijfde iteratie in de ontwerpcyclus gepresenteerd. Ditmaal moet het mogelijk zijn om een telefoon van 1,6 meter hoog te laten vallen, zonder dat het scherm barst.

Het is een flinke verbetering ten opzichte van Gorilla Glass 4, dat een val vanaf 1 meter al kon overleven. Met deze nieuwe versie "wilden we verder gaan dan die val van een meter", vertelt vicevoorzitter John Bayne van het bedrijf.

De vorige versie kon in sommige gevallen al een val van een meter doorstaan, maar dat is niet genoeg. Volgens Corning valt 63 procent van de telefoons tussen de schouders en de heupen en dus moest men hoger gaan. Het vernieuwde Gorilla Glass is nu vier keer sterker dan normaal glas.

Hoe Corning het voor elkaar krijgt om het glas zoveel sterker te maken verteld het niet, dat valt onder het bedrijfsgeheim. Wel maakte het bekend de nieuwe versie van zijn product in de loop van de herfst te lanceren. De vraag is nog even welke fabrikanten eind dit jaar of begin volgend jaar voor Gorilla Glass 5 zullen kiezen. Op dit moment zien we dat veel fabrikanten kiezen voor Gorilla Glass 3 terwijl de vierde versie toch al ruimschoots beschikbaar is.