2min

Het bedrijf achter Gorilla Glass, Corning, heeft bekendgemaakt dat het een nieuw type glas aan het ontwikkelen is voor gebruik in smartphones. Het nieuwe glas is nog krasbestendiger dan Gorilla Glass nu is, het is vergelijkbaar met de krasbestendigheid van saffierglas, aldus Corning.

Corning introduceerde eind vorig jaar Corning Gorilla Glass vier, dat wordt inmiddels gebruikt in enkele Samsung-toestellen waaronder de Galaxy Note 4 (review). De CEO van Corning, James Clappin, wordt er inmiddels druk gewerkt aan Project Phire, een nieuw glasproduct dat krasbestendiger is dan de huidige modellen van Gorilla Glass. Het nieuwe glas moet de concurrentie aan kunnen met saffier, een materiaal dat door sommige fabrikanten nu wordt gebruikt ter bescherming.

Bij de introductie van Gorilla Glass 4 hamerde Corning vooral op het feit dat het glas bescherming biedt tegen vallen. Veel smartphone-schermen breken als je het toestel op de grond laat vallen, maar Gorilla Glass 4 zou dat niet meer mogen gebeuren. Sommige fabrikanten focussen meer op krasbestendigheid dan op valbescherming waardoor nu in sommige gevallen voor saffier wordt gekomen, Saffier is inderdaad erg krasbestendig maar breekt ook veel sneller bij een val. Corning komt nu mogelijk met het beste van tweede werelden.

Het glas van Project Phire moet later dit jaar beschikbaar gaan komen voor fabrikanten. Mogelijk zal Samsung wederom de eerste zijn die het glas toepast in een van zijn producten. Na de zomer komt waarschijnlijk de de Galaxy Note 5 op de markt. Of het glas uit Project Phire ook een nieuwe naam gaat krijgen of dat Corning het gewoon Gorilla Glass 5 gaat noemen is nog onduidelijk.