2min

De vierde generatie van Gorilla Glass kan een val overleven, zo kunnen we opmaken uit een aankondigingsvideo van Corning. Ook is Gorilla Glass 4 tweemaal zo sterk als zijn voorganger.

Met Gorilla Glass 4 zet Corning grote stappen en hebben we weer iets om echt naar uit te kijken. Het glas is bestand tegen vallen op harde ondergronden en daarmee worden smartphones die ervan voorzien zijn een stuk duurzamer. Veel grote fabrikanten maken gebruik van Gorilla Glass en het lijkt daarom een kwestie van tijd voordat de eerste smartphones ervan voorzien worden.

Bij de ontwikkeling van Gorilla Glass 4 hebben medewerkers van Corning honderden gebroken schermen onderzocht. De conclusie, misschien niet heel verrassend, is dat de schermen het vaakst breken wanneer de smartphones met een snelheid op een harde ondergrond vallen.

In valtests weet Gorilla Glass 4 zo’n 80 procent van de uitdagingen te overleven. Een toestel wordt dan van een meter hoogte en met een hoek van 180 graden aan de grillen van de zwaartekracht onderworpen. Het percentage is ongeveer het dubbele van Gorilla Glass 3 en alternatieven. Ook Gorilla Glass 4 is dus niet perfect, maar het is wel een enorme stap.

Volgens Corning zijn er geen nadelen aan Gorilla Glass 4, het bedrijf slaagde er bijvoorbeeld aan om dezelfde mate van doorzichtigheid te bereiken. Als het glas minder doorzichtig zou zijn geweest, zou het onderliggende scherm minder goed zichtbaar zijn of moet de schermverlichting hoger, wat de accuduur weer niet ten goede komt.

Gorilla Glass 4 wordt al richting fabrikanten verscheept, de komende maanden zullen de eerste toestellen van het glas worden voorzien.