Corning het bedrijf achter het populaire Gorilla Glass, heeft nu ook glas ontwikkeld voor wearables. Het nieuwe glas draagt de naam Gorilla Glass SR+ en is bijna net zo krasvast als saffierglas dat vaak in hele dure horloges wordt gebruikt.

Begin 2015 maakte Corning al bekend dat het bezig was met de ontwikkeling van krasvast glas. Het doel van het glas is enorm krasvast maar dat is wel ten koste gegaan van de breekbaarheid. Nu is dat op zich niet zo erg omdat het glas gebruikt wordt voor wearables. In principe heb je die altijd vast rond je arm en is de kans op vallen een stuk kleiner dan bij een smartphone die je los in je hand hebt.

Corning is erg enthousiast over het nieuwe glas doordat het enorm dicht tegen de kwaliteit van saffierglas aan zit en het glas enorm helder en dun is gebleven. Het glas is weliswaar 70 procent beter bestand tegen vallen, maar niet zo goed als Gorilla Glass 5.

Fabrikanten kunnen het glas inmiddels al afnemen voor hun wearables en moet dit jaar nog op de eerste wearables te vinden zijn. Verwacht wordt dat Samsung vanavond een nieuwe smartwatch presenteert, mogelijk ook al met deze versie van Gorilla Glass. Meer hierover dus misschien later vanavond.