1 min

HTC heeft opnieuw een fors verlies geleden, het tweede kwartaal van 2016 werd met een verlies van 4,2 miljard Taiwanese dollar afgesloten, omgerekend zo’n 118 miljoen euro. Het verlies is weliswaar iets kleiner dan hetzelfde kwartaal in 2015, maar de vooruitgang is minimaal. De nieuwe virtual reality-divisie zorgt vooralsnog niet voor betere resultaten.

Vorig jaar draaide HTC een verlies van 5,1 miljard Taiwanese dollar en dat is nu omlaag gegaan naar 4,2 miljard dollar, een verbetering van 20 procent. Helaas is de verbetering nog lang niet voldoende om weer winstgevend te worden en een bedrijf met toekomstperspectief te zijn.

HTC zit inmiddels al enkele jaren in een neerwaartse spiraal nadat het al zijn marktaandeel op de smartphonemarkt zag verdampen. Vorig jaar maakte het bekend meer met virtual reality te gaan doen en kwam als een van de eerste met een VR-headset, de HTC Vive. Deze is in het tweede kwartaal in de verkoop gegaan, maar er zijn grote problemen met de leveringen, waardoor veel gebruikers nu kiezen voor de Oculus, omdat die beter leverbaar is.

HTC heeft nu beloofd de leveringen te gaan verbeteren. De vraag is of dat voldoende zal zijn om ook weer winstgevend te worden. HTC heeft duidelijk een succesnummer nodig om financieel weer wat rust te creëren. Google lijkt de helpende hand te hebben geboden door HTC het volgende Nexus-toestel te laten produceren.