1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Uitzendorganisatie Randstad heeft vandaag bekendgemaakt dat het Monster Worldwide overneemt voor 429 miljoen dollar. Hieronder valt ook de bekende vacaturesite Monsterboard, wat in Nederland een van de grootste vacaturesites is.

Randstad is een traditionele uitzendorganisatie en kiest ervoor om Monsterboard over te nemen omdat het denkt dat de combinatie tussen een uitzendorganisatie en een grote vacaturewebsite elkaar kan versterken. Het bedrijf ziet vooral toekomst in technologie innovatie en manieren om werkzoekenden te koppelen aan banen en werkgevers.

Beide bedrijven lopen al even mee in het wereldje, zo werd Randstad in 1960 opgericht en is het de op één na grootste HR-dienstverlener ter wereld. Randstad is ook nog eigenaar van Tempo Team en Yacht, twee andere uitzendorganisaties.

Daar zal Monster Worldwide en Monsterboard dus binnenkort aan toe worden gevoegd, waarmee Monsterboard ineens een Nederland bedrijf wordt. Monsterboard ging in 1998 al van start in Nederland en wist daardoor een flinke marktpositie te claimen. Op dit moment is de concurrentie weliswaar groter, maar Monsterboard is nog steeds één van de grootste vacaturesites van ons land.

De overname moet in het vierde kwartaal worden afgerond.