Naast BMW heeft ook Audi vandaag innovatief nieuws, de Duitse autofabrikant gaat zijn voertuigen laten communiceren met verkeerslichten. Bepaalde modellen gaan aangeven wanneer een stoplicht precies op groen springt. Daarnaast waarschuwen ze de chauffeur als het te laat is om een groen licht nog mee te pakken.

De technologie zal eerst in de Verenigde Staten uitgerold worden en dan mogelijk in meer delen van de wereld. De bedoeling is dat een select aantal modellen, gebouwd na 1 juni 2016, alsnog uitgerust zal worden met het systeem, daarnaast zullen bepaalde nieuwe modellen de technologie standaard krijgen. In de toekomst zullen alle auto’s van Audi standaard gebruik maken van de techniek.

Audi noemt het V-to-I, ofwel Vehicle to Infrastructure. Daarmee verwijst men naar de communicatie van een voertuig met de omringende infrastructuur. "Dit is ons eerste stapje in V-to-I", aldus de manager van Audi’s divisie van verbonden voertuigen, Pom Malhotra. "Dit is niet als veiligheidsfeature ontworpen, maar voor comfort en gemak."

Toekomstige versies van de technologie moeten verbonden worden met het navigatiesysteem van de auto. Daarnaast zouden verkeerslichten signalen moeten doorgeven aan voertuigen, zodat ze bijvoorbeeld een bepaalde snelheid aanhouden om alle stoplichten mee te kunnen pakken.

Audi rolt de functie eerst uit naar vijf tot zeven steden in de Verenigde Staten en vervolgens naar de rest van het land. Wanneer de techniek naar Europa komt is niet bekend.