Fox Sports is goed bezig met het creëren van aandacht rond de merknaam en de producten, heel positief is het echter niet. Nadat het eerder de onderhandelingen met KPN volledig uit de hand liet lopen om vervolgens hun keutel in te trekken, lijkt nu hetzelfde te gebeuren met Tele2. De provider heeft bekendgemaakt te stoppen met Fox Sports en gaat Ziggo Sport als alternatief aanbieden.

De reden voor Tele2 om te stoppen met Fox Sports is exact dezelfde als in de discussie met KPN. Fox Sports wil een vergoeding ontvangen op basis van alle Tele2-klanten, ook degene die niet naar voetbal kijken. Tele2 wil net als KPN alleen een vergoeding betalen voor de klanten die er zelf voor kiezen om een abonnement te nemen op Fox Sports.

De vergoeding die Fox Sports wil van alle Tele2-klanten is waarschijnlijk om een zender aan te kunnen bieden in het basispakket. Al wordt dat door Tele2 niet gesteld op de speciaal daarvoor ingerichte pagina. De onderhandelingen tussen de Tele2 en Fox Sports verlopen dermate slecht dat Tele2 heeft besloten om maatregelen te nemen, het biedt klanten nu de mogelijkheid aan om met enige korting over te stappen op Ziggo Sport, die zender heeft weliswaar geen eredivisie voetbal maar wel de rechten voor de Engelse en Spaanse competitie inclusief de Formule 1.

De actie van Tele2 zorgt ongetwijfeld voor onrust bij Fox Sports, want ze lopen nu de kans om mogelijk tienduizenden klanten kwijt te raken. Het zou ons niet verbazen als de bedrijven op korte termijn toch ineens tot overeenstemming komen en er niets veranderd, net zoals bij KPN het geval was.