2min

De afgelopen weken was er enorm veel ophef over Fox Sports, de contracten die Fox Sports had met veel providers liepen af op 1 augustus en Fox Sports probeerde dat uit te buiten in zijn voordeel. Uiteindelijk zijn de deadlines verstreken, maar nergens is Fox Sports op zwart gegaan, op het allerlaatste moment is er toch overeenstemming bereikt. Opmerkelijk genoeg lijkt alles hetzelfde te blijven.

Fox Sports zou flink wat zwaardere eisen hebben gesteld in de onderhandelingen met de providers. Zou zou Fox Sports een flink hogere vergoeding willen van de providers en heeft het zelfs hebben getracht om Fox Sports 1 in het basispakket te krijgen. De providers hebben zich hier tegen verzet, omdat ongeveer 10 procent van hun abonnees kijkt naar Fox Sports en ze de rekening hiervan dus niet bij de overige 90 procent kunnen neerleggen als de zender in het basispakket zou komen.

De discussie over de rechten, licentie en de kosten van de uitzendingen van Fox Sports is tot op het allerlaatste moment gevoerd en toen wist KPN, de grootste provider van ons land, toch overeenstemming te bereiken met Fox Sports. Mensen kunnen Fox Sports blijven kijken via KPN en er veranderd vooralsnog helemaal niets. Fox Sports blijft gewoon een apart pakket waarvoor apart bijbetaald moet worden, er komt geen kanaal in het basispakket.

Andere kleinere providers meldden tot op heden nog geen overeenstemming te hebben bereikt, maar de zenders zijn ook daar niet op zwart gegaan. Het lijkt er op dat alles gewoon blijft zoals het was. Wellicht dat het tarief hier en daar wat omhoog of omlaag is gegaan, maar daar blijft het bij.

Met deze hele soap rond de rechten en het opzoeken van de media door Fox Sports, lijkt het bedrijf vooral reclame te hebben willen maken voor zijn dienst, in de hoop meer abonnementen te verkopen.