1 min

Tesla gaat later deze maand nieuwe producten onthullen. Op 17 oktober komt het bedrijf met zijn eerste onthulling, en op 28 oktober volgt een aankondiging van een product van Tesla en SolarCity. Dit maakte CEO Elon Musk bekend op Twitter, die benadrukte dat het product van de 17de “onverwacht” zal zijn.

De verwachting van velen is dat Tesla komt met een belangrijke onthulling op het gebied van zelfrijdende auto’s. Afgelopen jaar kwam het met de Autopilot, die de voertuigen van Tesla ertoe in staat stelde om zelf te rijden. Maar dat was volgens Musk toentertijd lang niet de enige belangrijke ontwikkeling, het bedrijf zou namelijk snelle vooruitgang boeken op dat gebied. Analisten lijken er dan ook vanuit te gaan dat Tesla met een aankondiging op dat gebied komt.

Anderzijds zou een geheel nieuwe auto ook een mogelijkheid zijn, bijvoorbeeld de verwachte Roadster 2.0, of het definitieve ontwerp van de Model 3. Tijdens het evenement op 28 oktober, als Tesla samen met SolarCity een onthulling doet, brengen de bedrijven onder meer een zonnedak, en een nieuwe generatie van de Tesla Powerwall.

Overigens liet Musk ook weten dat het financieel goed gaat met de bedrijven. Experts hadden verwacht dat Tesla en SolarCity in het vierde kwartaal van dit jaar een extra kapitaalinjectie nodig zouden hebben, maar Musk stelt dat daar niets van klopt.