Flinke verbetering zelfrijdfunctie Tesla op komst

Elon Musk kreeg de afgelopen weken flink wat te verduren. Niet alleen zette hij de controversiële aankoop van SolarCity door, ook is er veel commentaar op de zelfrijfunctie van de Tesla-auto’s. Na een fataal ongeluk stellen veel criticasters dat de software nog niet klaar was. Vandaag komt Elon Musk met de aankondiging van een substantiële upgrade van de functie.

Zoals gebruikelijk kondigde Musk het nieuws via Twitter aan. "Grote verbeteringen op komst voor Autopilot met V8.0 en 8.1 software, vooral voor de geavanceerde verwerking van radiosignalen". De software wordt zoals gebruikelijk bij Tesla over the air geïnstalleerd. Wanneer de update precies komt is overigens niet bekend, Musk heeft het zelf over enkele weken.

De aankondiging volgt op een gerucht van afgelopen maandag over de autonome functie van de Tesla auto’s. Toen stelde de website Electrek dat Tesla restricties op gaat leggen aan gebruikers die onverantwoord omgaan met de functie. Op die manier hoopt het bedrijf de kritiek die volgde na een dodelijk ongeval met een zelfrijdende Tesla.

De auto’s van Tesla maken vooralsnog vooral gebruik van camerabeelden om de positie op de weg te bepalen. De camera’s registreren bijvoorbeeld de strepen op de weg en zetten die gegevens door naar de centrale computer die op basis daarvan zorgt dat de auto’s op het midden van de weg blijven. Tegelijk registreren de camera’s de plek van andere voertuigen op de weg. Doordat er op het moment van het dodelijk ongeluk zonlicht direct in de camera viel, kon een oplader op de weg niet geregistreerd worden.

De noodzakelijke radartechnologie voor betere detectie van andere voertuigen is al aanwezig in de Tesla’s, maar kon klaarblijkelijk nog niet goed gebruikt worden. Met de update die dus de komende weken uit zal komen, zal daar verandering in komen.

Bron:Forbes