1 min

Tesla en Panasonic hebben bekendgemaakt te werken aan de productie van zonnecellen en -panelen. De afspraak is niet-bindend en treedt in werking op het moment dat de aandeelhouders van Tesla akkoord gaan met de overname van SolarCity. Dat hangt nog altijd in de lucht, maar het lijkt waarschijnlijk dat er goedkeuring komt.

De twee bedrijven kondigden de samenwerking zondagnacht aan. Tesla wil gebruik maken van de systemen van SolarCity en die integreren in de Powerwall en Powerback. Dat zijn twee energie-opslagmethodes die Tesla ontwikkeld heeft en waarmee het van plan is het gebruik van zonnepanelen voor de opwekking van elektriciteit te stimuleren.

De bedoeling is dat Panasonic in 2017 zal beginnen met de productie van de zonnecellen en -panelen en dat Tesla ze vervolgens opkoopt. De samenwerking dient ter aanvulling op een eerdere afspraak van de twee bedrijven rond de productie van accu’s voor elektrische auto’s in Tesla’s Gigafactory.

Oorspronkelijk zou vandaag een persconferentie gehouden worden door Tesla, waarin CEO Elon Musk nieuwe producten zou onthullen. Het bedrijf heeft echter besloten die conferentie uit te stellen. De plannen zouden verdere “verfijning” behoeven en worden nu aanstaande woensdag gepresenteerd. Uit de eerdere aankondiging van de persconferentie liet Tesla al weten dat het zal gaan om “onverwachte” producten.