2min

Tags in dit artikel

, ,

Nolan Bushnell was in 1972 een van de medeoprichters van Atari. Dat bedrijf veranderde de complete computermarkt en nu wil Bushnell datzelfde trucje uithalen op de virtual reality markt. Hij is begonnen met de start-up Modal VR, een bedrijf dat high-end virtual reality ervaringen wil gaan aanbieden.

Binnen het bedrijf zouden zowel hardware als software geproduceerd moeten worden om een virtual reality ervaring te bieden. De headsets die Bushnell op de markt wil brengen zouden compleet draadloos moeten zijn en mogelijk gecombineerd worden met lichaamsbedekkende kleding. Daardoor zouden bewegingen van gebruikers extra goed omgezet moeten worden naar de virtuele realiteit.

Waar vrijwel alle fabrikanten van virtual reality zich richten op de thuisgebruiker, doet Bushnell iets heel anders. Zijn technologie is niet ontwikkeld voor thuis, maar juist voor gebruik in grote zalen en hallen waarin je niets in de weg staat om te bewegen in een virtuele realiteit.

De virtual reality technologie van Bushnells Modal VR zou meerdere gebruikers tegelijk kunnen volgen op een gebied tot 900.000 vierkante meter groot. De bedoeling is om de technologie niet alleen op gaming te richten, maar ook op zakelijke toepassingen. De mogelijkheden zijn volgens de aankondiging van Modal VR eindeloos.

Zo zouden filmstudio’s de technologie kunnen gebruiken om sets voordat ze gebouwd worden te bekijken, kunnen scholen het gebruiken voor virtuele reisjes en musea om hun bezoekers meer onder te dompelen in de tentoonstellingen. “Modal VR helpt bedrijven problemen op te lossen en op een andere manier samen te werken,” vertelde Bushnell over zijn nieuwe bedrijf. “Modal VR’s systeem en software die erop draait is heel anders dan wat op dit moment al op de markt verkrijgbaar is.”

De bedoeling is om een dezer weken het product al op de markt te brengen in de vorm van een developer  kit.