IBM bouwt een plug-in die ontwikkelaars toegang geeft tot zijn Watson-assistent. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. De plug-in wordt vrijgegeven op GitHub en verder heeft IBM besloten om de ontwikkelaars van Slack toegang te geven tot de API van Watson. Dat impliceert natuurlijk dat Slack de assistent snel gaat integreren in zijn chatapp.

Tegenover VentureBeat ging Watson-specialist Steve Abrams van IBM in op de ontwikkeling. “We gaan het veel gemakkelijker maken voor ontwikkelaars om deze cognitieve bots te bouwen en ze te verbinden aan Slack en Watson,” vertelde hij. De bedoeling is om de API van Watson Conversation direct te koppelen aan Slackbot.

De Slackbot kan antwoorden geven op vragen die gebruikers hebben over het gebruik Slack en de integratie van Watson kan de manier van communiceren van de Slackbot wat realistischer maken. IBM onthulde niet wanneer de Watson-functionaliteiten precies naar Slack komen, maar stelt wel de integratie zo snel mogelijk gerealiseerd te willen hebben. Het bedrijf weet ook niet zeker wanneer de plug-in beschikbaar komt op GitHub.

Slack CEO Stewart Butterfield is in elk geval blij met de integratie. “We willen dat Slack des te meer je het gebruikt beter en slimmer wordt. We willen dat het gemakkelijker wordt voor mensen om de belangrijkste gesprekken bij te houden en hun vermogen snel antwoorden te vinden verbeteren.”