1 min

Microsoft heeft gisteren niet alleen met de Surface Studio zijn eerste All-in-One apparaat onthuld, het bedrijf komt nu ook met een goedkope virtual reality headset.  Dat apparaat wordt via een aantal partners uitgebracht en zal voor slechts 299 dollar over de toonbank gaan.

Er zijn nog weinig precieze details bekend over de VR-headset. Bedrijven als Acer, Asus, Dell, HP en Lenovo worden allemaal genoemd als partners. Volgens The Verge stelt Microsoft dat er geen externe camera’s of lasersystemen nodig zijn om de positie van de gebruiker via de bril te bepalen. Daarvoor zijn er interne volgsensoren ingebouwd, maar hoe dat werkt is niet uitgelegd.

Tijdens de demo van het project, leek het wel verbonden te zijn met een laptop of computer. Het lijkt er dus op dat Microsoft de kabels niet heeft weten te elimineren uit de bril. Dat klinkt ook logisch, want de VR-bril moet werken met de volgend jaar uit te rollen updaten voor Windows 10. Die update, de Creators Update genaamd, maakt onder meer 3d-functionaliteiten beschikbaar binnen het besturingssysteem.

In elk geval is zeker dat het om een heel ander product gaat dan de Hololens. Die augmented reality bril werd vorig jaar nog met veel bravoure onthuld en dient om digitale objecten op de ‘echte’ wereld om de gebruiker heen te plakken.

Wanneer de nieuwe bril precies uitgebracht wordt is niet bekend. Het is ook niet zeker of en wanneer het naar Europa komt.