Apple komt volgens analist Ming-chi Kuo binnen nu en twee jaar met eigen augmented reality-technologie. Daarmee treedt het in de voetsporen van onder meer Google en Microsoft, twee andere technologiereuzen die zich bezig houden met augmented reality. Er is echter nog weinig bekend over de plannen van Apple.

Kuo werkt als analist voor KGI, en staat te boek als een belangrijk Apple-kenner. Tegenover investeerders schrijft hij volgens AppleInsider over de toekomst die Apple voor ogen heeft. Het bedrijf zou actief werken aan augmented reality, omdat dit “past binnen Apple’s vermogen om innovatieve gebruikerservaringen te leveren, middels unieke mens/machine interfaces.”

Volgens Kuo zal, zoals de ontwikkeling van de iPod uiteindelijk tot de iPhone kon leiden, de iPhone nu kunnen leiden tot de bouwblokken voor augmented reality. Precieze details heeft Kuo dan weer niet, maar vermoedelijk zal Apple een soortgelijk systeem bouwen als Google nu doet met Android, waarbij de camera en het scherm gebruikers voorzien van een augmented reality-ervaring.

Microsoft werkt al langer aan een augmented reality-headset, de HoloLens. Dat is een soort bril, die met behulp van camera’s, sensoren en een transparant display digitale objecten op de ‘echte’ wereld om de gebruiker heen projecteert. Apple zou mogelijk zoiets gaan integreren in een heads-up display, dat het al enige tijd in ontwikkeling zou hebben.

Afgelopen juli vertelde Apple CEO Tim Cook voor het eerst over augmented reality. Toen vertelde hij tijdens een conferentie dat het bedrijf gelooft in de techniek, maar “op de lange termijn”. Apple investeert daarom flink wat geld in de ontwikkeling hiervan. Het bericht van Kuo past bij deze eerdere opmerkingen.