2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De Taiwanese fabrikant Quanta Computer heeft onthuld dat het werkt aan een augmentedrealityproduct. Dat wordt gemaakt voor een bedrijf dat het niet nader wil noemen, maar aangezien Quanta Apple als zijn voornaamste klant ziet, gaan insiders er vanuit dat het een product voor Apple is.

Tegenover de Nikkei Asian Review laat vicevoorzitter C.C. Leung weten dat het een “headset-achtige gadget met een volledig transparante lens [maakt] die gebruikers toestaat er doorheen te kijken en interactie met de omgeving te hebben”. Volgens Leung komt het product “niet later dan het jaar 2019” op de markt.

Niet te duur

Volgens Leung moet de headset niet te duur worden. Hij denkt dat dergelijke apparaten op de markt komen op het moment dat ze minder dan 1.000 dollar kosten. Dan zouden ze ook breed kunnen aanslaan, want bij duurdere producten zie je dat nog niet lukken. Kijk maar naar de Microsoft Hololens, die zo’n 3.000 dollar kost en een mengeling van AR en VR-technologie is. Dat product doet het goed, maar is wel te duur om breed opgepakt te worden.

“Ondanks dat een virtualrealityheadset momenteel goedkoper is en op dit moment zal winnen, brengen AR-apparaten veel meer toepassingen met zich mee en creëren ze op de lange termijn veel meer kansen,” laat Leung weten.

Apple werkt aan AR

Apple werkt al langer aan een augmentedrealitybril. CEO Tim Cook liet wel eens weten te geloven dat augmented reality wat hem betreft eerder de toekomst heeft dan virtual reality. Vreemd is dat niet, want de ervaringen kunnen – precies zoals Leung dat ook zegt – veel alomvattender zijn.

Bij de vorige update van iOS, maakte Apple het ook mogelijk voor ontwikkelaars om augmentedrealitytoepassingen te ontwikkelen voor zijn mobiele apparaten. Daarmee schijnt Apple actief de basis te willen leggen voor toekomstige AR-technologie.